• NO*Kolbykattens

Året 2017

Året 2017 startet med kattunger, og slutter med kattunger.


Kullet etter Hermine og Poker var 5 uker rett over nyttår, og de var en aktiv gjeng. Det skulle dog vise seg at ikke alt var helt normalt med NO*Kolbykattens Risk, da han ikke utviklet seg normalt vekstmessig. Det ble derfor tur til veterinær, hvor blodprøver viste at han har lavt stoffskifte. Dermed ble han satt på medisiner, og for en forandring det skulle bli for ham! Risk ble en ny katt, og vokste nå som normalt. Når kullsøsknene flyttet, ble han igjen litt lenger for å få tid til å ta igjen tapt vekst.

Siste dag i mars forlot også Risk redet, og flyttet til sitt nye hjem hos Trine og Adrian. Det skulle vise seg at han ikke kunne fått et bedre hjem!

Takk for alt dere gjør for Risk, og jeg har vært veldig heldig som har fått bli bedre kjent med dere i løpet av dette året. Jeg gleder meg til videre samarbeid fremover.

Risk er i dag en normal utviklet katt, men må medisineres daglig resten av livet for å kontrollere stoffskiftet.

I midten av april ble CH (N)Tigersmilets Hermine Humlesnurr kastrert etter å ha hatt to kull. I april begynte også arbeidet med å sette opp en kattegård, slik at kattene kan få litt frisk luft og stimuli. Den har blitt flittig brukt i løpet av våre, sommer og høstmånedene.

I juli reiste jeg til Trondheim med NO*Havstrilens Falco for å delta på KKMN sin utstilling. Vi fikk også med oss selskap, da Risk og hans eiere tok turen for å delta på sin første utstilling. Det ble en flott helg, hvor Poker fikk sine to cert til champion tittel, og Risk fikk to knall bedømmelser. Det føltes som en stor seier å se utviklingen til Risk, og å få så gode tilbakemeldinger på ham.

28.juli fylte NO*Kolbykattens første kull 2 år! CH NO*Kolbykattens Bjørgen ble HCM undersøkt uten anmerkninger denne måneden, og det var en ny, og positiv erfaring. Fremover vil alle avlskatter hos meg HCM undersøkes.

21.september fylte Hermine 4 år, hun er nå en voksen dame i sin beste alder.

Et par dager etterpå var det duket for Skogkattmesterskapet 2017, 40 års jubileet for rasen vår. Jeg stilte Hermine og Poker, og de fikk begge fine kritikker. Hermine ble også NOM kastrat hunn med 1 stemme i panel. Deres felles avkom, Risk var også der. Han fikk nok engang flott kritikk, og ble NOM ungdyr.

I oktober ble det klart at mitt tredje kull var på vei. Denne gangen etter CH NO*Kolbykattens Bjørgen, og CH SE*Prana`s Brisbane. Ekstra stas er dette, da det er 2.generasjon født i mitt oppdrett. Bjørgen er også den første katten fra mitt oppdrett som er brukt i avl.

Takk til Christin, hos (N)Vargskogens for at jeg fikk låne Lego. Han har gitt veldig flotte avkom, og jeg gleder meg til å se hvordan de utvikler seg i 2018.

14.november fylte Poker 2 år! Han har hatt veldig flott utvikling dette året, et kull og en pause fra hormoner har gjort ham godt. Nå håper jeg 2018 vil bringe flere avkom etter ham.

20.november ble NO*Kolbykattens kull III født. Bjørgen fødte 5 kattunger, men dessverre var 2 av disse dødfødte. Resultatet ble dermed 3 flotte, vitale hunnkatter. De minner meg allerede masse om sin mor, og hennes søsken som små. De er tidlig frempå med utviklingen, og er veldig aktive. Bjørgen er en svært god førstegangsmor, og tar rollen på alvor. De vil helt klart by på masse moro i året som kommer!

29.november fylte mitt andre kull 1 år. Det har vært veldig artig å følge utvikling til dette kullet så tett. Jeg må bare få takke alle kattungekjøperne for at dere er så flinke til å holde meg oppdatert, og for at dere sender meg flotte bilder! Alle fra dette kullet er kastrater, og nyter livet i sine respektive hjem.

Første helgen i desember var det klart for årets siste utstilling, Adelkatten. Det var en veldig hyggelig helg sammen med Trine og Adrian. Her ble Poker champion, og heter nå CH NO*Havstrilens Falco på papiret. Poker tok også sitt første CACIB.

Dette ble også Risk sin debut i åpen klasse, kastrat. Han fikk to flotte bedømmelser, og sine første to CAP. Lørdagen slo han også til, og ble BIV kastrat i gruppe 8.

Alt i alt har dette vært et lærerikt, og positivt år. Nå ser jeg frem mot enda flere erfaringer, og opplevelser i 2018!


6 visninger0 kommentarer
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Charlotte Kolby

+47 94 16 49 20

Norge

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com