• NO*Kolbykattens

Ygritte hjerteutredning

Ved kontroll hos veterinær ved første vaksine, og ID-merking ble det oppdaget en bilyd på Ygrittes hjerte. Denne var såpass merkbar, at den fikk en grad 5.

Vi håper dog at den kunne forsvinne av seg selv til neste vaksine, fire uker senere. 

Fire uker gikk, og det ble tid for ny vaksine. Det var klart for meg før vi dro inn, hva som ville bli svaret. Bilyden var fortsatt der, og fortsatt en grad 5. Ygritte ble derfor henvist videre for en ultralyd av hjertet. 

Torsdag 1.mars gikk turen til Anicura Oslo, og vi hadde time for utredning med ultralyd og EKG. Her ble det påvist at Ygritte har en VSD - et hull i hjertet. 

For meg er det viktig å være åpen, og ærlig om mitt oppdrett. Jeg vil ikke kun vise frem de positive sidene ved avl, for det er alltid en negativ side også. Alle som driver med oppdrett vil oppleve det på et tidspunkt.


For mine kattungekjøpere, og de som vurdere å kjøpe katt fra mitt oppdrett i fremtiden er det viktig at de vet om slike tilfeller.

Jeg har tro på at gjensidig respekt, og en god, åpen dialog er løsningen når det kommer til å skape tillit i slike situasjoner. 

Det er slik som skjer, da man aldri kan helgardere seg i avl. Man kjenner til en del av genene, men man har ikke mulighet til å vite alt. Noen kombinasjoner kan se bra ut på papiren, men bli en fiasko i virkeligheten. 

Man må bare innrømme at det var uheldig, og ta lærdom fra det. 


5 visninger0 kommentarer
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Charlotte Kolby

+47 94 16 49 20

Norge

© 2023 by The Mountain Man. Proudly created with Wix.com